Föreningsbrev vecka 6/2019

Om du vill få AUS föreningsbrev till din e-post kan du beställa det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Det här är AUS föreningsbrev vecka 6/2019

Februari är redan här och planerna inför våren i full gång. Kolla när det lönar sig att ordna föreningens vårmöte (punkt 1) och notera datumen för AUS största evenemang (punkt 2).

Kommande evenemang och viktiga datum för föreningar och föreningsfunktionärer

28.2 AUS delegationsmöte 2/2019 (http://ayy.fi/live)
5.3 Fastlagsjippot och Gravitaatio

Nyhetsbrevets innehåll

1. Förhandsinfo om nyheter i utdelningen av verksamhetsbidrag
2. AUS evenemangsdatum för kännedom
3. Läget i strukturprojektet presenterades för delegationen
4. Ledarskapskurs för studentföreningsaktiva
5. Kurs i lärdomarna från frivilligarbete
6. Biljetterna till Teknologspexet har släppts – föreningar får se 30-årsföreställningen till nedsatt pris!
7. Hyr bild, ljud och ljus från OUBS
8. Täffä erbjuder restaurangtjänster till studentvänliga priser

1. Förhandsinfo om nyheter i utdelningen av verksamhetsbidrag

I mars delar AUS ut verksamhetsbidrag till föreningarna i den första förteckningen. Poängsättningsanvisningen har uppdaterats med några smärre ändringar och ansökningsblanketten förenklats.

Verksamhetsbidragen delas ut enligt poängsättningsanvisningen. Den tidigare poängsättningsanvisningen är från 2014 och AUS föreningsfält har utvecklats sedan dess. I slutet av 2018 uppdaterades anvisningen genom att teman som blivit mer aktuella gavs större vikt. Nya avsnitt behandlar till exempel likabehandling och hållbar utveckling. Avsnittet om föreningens unika karaktär ströks helt och hållet.

Den uppdaterade poängsättningsmodellen finns här: https://inside.ayy.fi/pages/viewpage.action?pageId=12615842&preview=/12615842/40468725/Pisteytysmalli%20toiminta-avustusten%20jakoon%202018_SV.pdf

Utifrån den uppdaterade poängsättningsmodellen har också ansökningsblanketten för verksamhetsbidrag förenklats. Nu krävs färre öppna svar och långa redogörelser eftersom de ersatts med flervalsfrågor. I de öppna fälten kan man ändå berätta om hur verksamheten utvecklats och om evenemang som inte nämns som alternativ.

Ansökningstiden för verksamhetsbidrag börjar i mars. Enklast med tanke på bidragsansökningarna skulle det vara om ni lyckades ordna föreningens vårmöte före slutet av mars, eftersom handlingar som godkänns på vårmötet (t.ex. bokslut, verksamhetsberättelse, verksamhetsplan, budget) behövs som bilagor till ansökan. Om er verksamhetsperiod inte är bunden till kalenderåret behöver ni förstås inte klämma in några extra möten ifall ni har de dokument som behövs från den senaste verksamhetsperioden.

Om ni har frågor om ansökningen redan i det här skedet kan ni kontakta jarjestoasiat(a)ayy.fi. Närmare anvisningar och datum publiceras i föreningsbrevet före ansökningstiden inleds.

2. AUS evenemangsdatum för kännedom

De frivilliga i Aalto-universitetets studentkår ordnar stora evenemang för alla universitetets studenter och nedan har vi sammanställt de datum som redan står fast för att ni bättre ska kunna planera andra evenemang.

Internationell sitsit 22.2
Fastlagsjippot och Gravitaatio 5.3
Tutorutbildningar 17–18.4 och 6–7.5
Aalto Open Air 23.4
Utlysningen av Wappurieha 30.4
Mössceremonin vid Havis Amanda 30.4
Dipoliwappen 30.4
Bytalko 4.5
Floradagen 13.5
AUS nionde årsfest 18.5

Övriga datum slås fast senare och läggs till på listan med viktiga datum. Om ni har frågor om evenemangen kan ni kontakta kultursektorn på kulttuuri(a)ayy.fi eller när det gäller tutorutbildningen AUS styrelsemedlem med ansvar för nya studerande, Anna Halsas på anna.halsas(a)ayy.fi.

3. Läget i strukturprojektet presenterades för delegationen

På hösten besvarade föreningarna enkäterna om gemenskapsstrukturprojektet och kommenterade de preliminära lösningsförslagen. I torsdags presenterades resultaten från kommentaromgången på delegationens möte 1/2019. Ett sammandrag av resultaten finns här: https://inside.ayy.fi/pages/viewpage.action?pageId=40468685&preview=/40468685/40468717/2019_yhteis%C3%B6rakenneprojekti_edustajiston_kokous_24012019.pdf(endast på finska)

Om du inte känner till projektet lönar det sig att se inspelningen från mötet här: http://ayy.fi/live(presentationen börjar vid 32:30)

I följande projektfas sammanställer projektsamordnaren ett lösningsförslag som presenteras på nästa delegationsmöte den 28 februari. Närmare information om projektets mål finns i den här introduktionsartikeln om projektarbetaren Elina Nieminen (https://ayy.fi/blog/2018/08/23/uusi-projektikoordinaattori-auttaa-aalto-yhteisoa-kehittymaan/) och redogörelser för de tidigare projektfaserna finns i mötesmaterialet från höstens delegationsmöten: https://inside.ayy.fi/display/ED/2018

4. Ledarskapskurs för studentföreningsaktiva

TU-E3160 Vaikuttavaksi johtajaksi kasvaminen är en kurs för dem som leder frivilligverksamheten bland studenter. Du kan anmäla dig till kursen om du är ordförande eller styrelsemedlem i en studentkår eller en nation eller ordförande i andra studentföreningar, ämnesföreningar, hobbyföreningar och gillen. Kursens mål är att hjälpa dig sköta ansvarsuppgiften framgångsrikt och lära dig av erfarenheterna. Ett syfte är också att stärka nätverken mellan studentföreningsaktiva. Kursen ger 3 sp och består av fyra workshoppar, kamratstödsträffar samt individuella uppgifter och grupparbeten. Kursen pågår från februari till början av april. En fortsättningsmodul som ger två studiepoäng ordnas i slutet av året.

Den inledande workshoppen ordnades den 30 januari kl. 17–20 vid Marvägen 8 (TUAS-huset) i sal TU6. En alternativ inledningsworkshop ordnas på samma plats den 4 februari kl. 17–20. Anmäl dig i Weboodi: https://oodi.aalto.fi/a/opetushaku/haku.html?nimiTaiTunniste=TU-E3160&vastuuorganisaatio=500012.

Mer info om kursen finns i MyCourses. Du kan också ställa frågor till kursens lärare: Jari Ylitalo ([email protected], 050 301 6841) eller Tuukka Kostamo ([email protected], 050 340 5460).

5. Kurs i lärdomarna från frivilligarbete

TU-CV Yhteisössä vaikuttaminen är en kurs som ger tre studiepoäng och är avsedd för studerande som under 2018 skött en ansvarsuppgift (styrelseordförande, styrelsemedlem) i studentkåren, en sektion eller kommitté under studentkåren eller någon annan studentförening (gille, ämnesförening, hobbyförening) eller som varit studentrepresentanter i ett stadgeenligt eller på annat sätt tillsatt organ vid universitetet (akademisk kommitté, utbildningsråd, examensnämnd eller motsvarande).

Anmäl dig till vårens kurs i WebOodi: https://oodi.aalto.fi/a/opetushaku/haku.html?nimiTaiTunniste=TU-CV&vastuuorganisaatio=500012.

Alla studerande vid Aalto-universitetet som uppfyller villkoret ovan kan delta. Utöver ett förtroendeuppdrag under 2018 inkluderar kurskraven en skriftlig reflektionsrapport som ska lämnas in senast den 12 februari 2019 och ett seminarium för kollegialt lärande antingen onsdagen den 13 februari 2019 kl. 9–12 eller fredagen den 15 februari 2019 kl. 9–12.

Mer info i MyCourses eller från kursens lärare: Jari Ylitalo ([email protected], 050 301 6841).

6.Biljetterna till teknologspexet har släppts – föreningar får se 30-årsföreställningen till nedsatt pris!

Snart har det 30:e teknologspexet, Keinolla Millä Hyvänsä, premiär! Vår musikal utspelar sig i förbudstidens New Orleans och har premiär på Peacockteatern den 19 mars. Vi vill erbjuda föreningarna en möjlighet att se föreställningen till nedsatt pris eftersom premiären samtidigt är vår 30-årsjubileumsföreställning.

Grupper på över 10 personer får 10 % rabatt på biljetterna till jubileumsföreställningen, så samla ihop gänget och påverka voodoodoktorns planer med era omstartsrop! Gruppbiljetter kan du behändigt beställa per e-post på adressen [email protected] och betala med en enda faktura. Biljettpriser och mer info om årets spextema och de övriga föreställningarna finns på adressen teekkarispeksi.fi/keinolla-milla-hyvansa/

De övriga föreställningarna äger rum på Alexandersteatern och även om ni kan beställa gruppbiljetter erbjuder vi inga sådana till nedsatt pris.

Det här måste du se – på ett eller annat sätt.

7. Hyr bild, ljud och ljus från OUBS

Vid sidan av sin övriga verksamhet hyr OUBS rf ut sin utrustning till andra föreningar och AUS medlemmar. Vi har till exempel nyss skaffat två stycken Yamaha DXR12-högtalare som garanterar högklassig ljudåtergivning i de flesta situationer. Annan utrustning som kan hyras är till exempel ledljus och mikrofoner.

Här finns all utrustning vi hyr ut: https://oubs.fi/laitevuokraus/. Skicka in din hyresförfrågan i tid. Vi försöker också hjälpa till i videorelaterade frågor även om vi inte lagt ut all sådan utrustning på uthyrningslistan.

8. Täffä erbjuder restaurangtjänster till studentvänliga priser

Ska ditt gille fira årsfest? Vill du ordna en stor fest i din förening, men saknar lokal och pengar? Ingen fara, Täffä AB är räddningen!

Täffä AB erbjuder bar- och restaurangtjänster till studentvänliga priser! Vare sig ni ordnar en fest för flera hundra personer eller en småskalig middag – Täffä AB gör kvällen oförglömlig! Läs mer på www.taffa.fi eller kontakta oss på [email protected].

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen tiedotteet (a) ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk.

Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Essi Puustinen (essi.puustinen (a) ayy.fi, tfn 050 520 9442).

Vill du avprenumerera? Klicka på länken och följ anvisningarna nere på sidan: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Föreningsbrev Publicerat:

Föreningsbrev vecka 23/2019

AUS styrelse har fattat beslut om bidragen som utdelas till föreningarna på sitt möte (punkt 1). Om föreningsanmälan förblev ogjord i mars är efteranmälningen nu öppen fram till 30.6 (punkt 2). Dessutom kan du kontrollera  föreningsprofilen på den nya webbplatsens beta-version och meddela oss om ändringar (punkt 3). Föreningsbrevet tar sommarpaus i och med detta infobrev. Ha en solig och avslappnande sommar!
Kuvapankki_Kukkia_1
Föreningsbrev Publicerat:

Föreningsbrev vecka 22/2019

Denna gång innehåller föreningsbrevet tips inför sommaren. Kom ihåg att lämna in de bilagor som glömts från bidragsansökan (punkt 1), uppdatera protokoll och bokföring (punkt 2) och att ha en stund för arkivering (punkt 3). Kom även ihåg att vila och njuta av sommaren! Nästa vecka skickas vårens sista föreningsbrev vars material ska sändas in redan på tisdag senast kl. 10 på grund av Kristihimmelsfärdsdagen ([email protected]).
Kuva, jossa ihmiset kävelee poispäin
Föreningsbrev Publicerat:

Föreningsbrev vecka 21/2019

När lokalhamstringen avslutas för er förenings del är det dags att meddela era evenemang till nästa års läsårskalender (punkt 1) Dessutom kan ni påverka föreningslagen fram till onsdag (punkt 3). Trevligt årsfestveckoslut!
Otarannan kerhotila2
Föreningsbrev Publicerat:

Föreningsbrev vecka 20/2019

Lokalhamstringen är i gång. För en del hobbylokaler har gjorts små förändringar gällande bokningsarrangemangen. Se noggrannare anvisningar i punkt 1 och kom även ihåg AUS större evenemang när du gör upp höstens planer, punkt 2. Soligt veckoslut!